פשוט ביחד

הרצאות

הצעות לערבי הרצאות.

להלן הצעות לערבי הרצאות, בני כשעה וחצי כל אחד, כולל זמן לשאלות, ללא הגבלה על מס' המשתתפים.

בכל הרצאה מוצעים לפחות 5 כלים קונקרטיים שהשומע יכול להתחיל ליישם מיידית בבית, כדי להתחיל שינוי בחייו.
כמו כן, כל משתתף שמתקשר במהלך שבוע ימים מיום ההרצאה, זכאי לשיחת ייעוץ טלפונית אישית בת 20 דק' במתנה.

ניתן להזמין הרצאות נוספות נוספים בנושאי משפחה.

סמכות הורית - מהי סמכות הורית? מהו תפקיד ההורה? למה קשה היום להורים להיות סמכותיים? מדוע ילדינו זקוקים שנהיה סמכות עבורם? חשיבות חוקים וגבולות במשפחה, הבהרות לגבי תפקיד ההורה המודרני, טיפים וכלים שיעזרו להציב לילדים גבולות באוירה טובה.

הצילו, מתבגרים בבית! - מה עובר על המתבגרים? איפה זה פוגש אותנו כהורים וכבני אדם. איך חושבים מתבגרים? השינויים הנדרשים בבית שיש בו מתבגרים. איך מתמודדים עם חוצפה, התרחקות, הסתגרות, ביקורת והטחת האשמות. איך נוכל לעודד את עצמנו בתוך התהליך.

להיות סבא וסבתא היום – כיצד שונה הסבאות היום מבעבר, מה תפקיד סבא וסבתא בחיי הילד, כיצד ניתן להתמודד ביתר קלות עם השוני בין גישתנו לגישת ילדינו, שהפכו להורים. האם להתערב? עד כמה אנו משפיעים על חינוך הנכדים? עצות וטיפים לשיפור היחסים עם הוריהם לטובתם.

מזל טוב, נולדה אמא - מה עובר על אמא לאחר הלידה, הפנטזיה מול המציאות, כיצד נוכל להקל על עצמנו את התקופה שלאחר הלידה.

שינויים קטנים - אוצרות גדולים - 
הרצאה  בת שעתיים בשיתוף עם אלון מאיר פאר - מנהל תחום מדיטציה במכון וינגייט
שני עולמות, מזרח ומערב, חוברים בדו-שיח מרתק של הורות ומודעות. שלושה אוצרות גדולים שיש לנו לפי לאו-טסה, מגדולי החכמים הסיניים. כיצד הם מתחברים בפועל לחיינו כהורים במערב?
ההרצאה מציעה כלים פשוטים, במטרה להקל על התמודדויות של הורים, להפחית מתח ולשפר את מערכות היחסים במשפחה.

להיות הורים היום - למה זה לא קל כמו פעם. במה שונה הילד היום מהילד בדורות הקודמים? מה עשו הדמוקרטיה והחיים המודרניים לחינוך בבית? מהם האתגרים בפניהם עומדים ההורים היום? איך מציבים גבולות? מהי סמכות הורית ומה חשיבותה, טיפים שיעזרו לנו להשיג שיתוף פעולה מצד ילדינו תוך שמירה על יחסים טובים במשפחה.

חוקים וגבולות - "אלף פעמים אמרתי", וזה בכל זאת לא עוזר. מהו חוק ומהו גבול במשפחה וההבדל בין השניים. מה תורמים לנו החוקים והגבולות במשפחה? כיצד קובעים את החוקים והגבולות בבית? איך נוכל לעזור לילדים לעמוד בגבולות ולהסכים לאיסורים ולחוקים? כיצד נציב גבולות מבלי שהילדים יאבקו בנו? כלים להורות יעילה.

לגדל ילדים מקשיבים ומשתפים - אמא: "איך היה לך בגן?" בן: "בסדר". אבא: "רק מי שיש לו בנות יודע כמה הן חופרות"... כיצד עוזרים לילד להפתח אלינו ולספר לנו מה עובר עליו. למה קשה לנו להקשיב ואיך אפשר לפתח הקשבה?  למה חשוב לשתף את הילדים? כיצד ובמה משתפים? מה תורמת ההקשבה בהורות ולמה היא כל כך חשובה?

להרכיב משקפיים של אחר - מדוע הילד כל כך מתעקש? למה הוא עושה מדברים פעוטים עניין גדול? למה הילד עושה לי דווקא? חשיבות ההכרה בסובייקטיביות ביחסים. כיצד נוכל לכעוס פחות? 

מריבות בין אחים - מדוע אחים רבים? האם זה בסדר שאחים רבים? האם להתערב או לא? אם להתערב, איך ומתי? 

פרסים ועונשים - האם פרסים ועונשים הן דרכי חינוך יעילות? איך אפשר לחנך ללא עונשים? מתן אלטרנטיבות להתמודדות יעילה עם הקשיים היום יומיים בחינוך? כיצד נכין את הילד לחיים וגם נשמור על אוירה טובה ויחסים טובים בבית?

על חשיבות העידוד - מדוע חשוב לעודד? האם אנחנו יודעים איך לעודד? את מי חשוב לעודד? כיצד נעזור לילד שלנו לפתח בטחון עצמי ומסוגלות ונכין אותו לעולם התחרותי והאכזר שבחוץ?

מי נסיך של אמא? - מה זה בכלל פינוק ? האם זה טוב או רע לפנק? עד כמה כדאי לפנק? איך אפשר לומר "לא" לילד, מבלי להכנס למאבקי כח? איך עוזרים לילד שהתרגל להרבה פינוק לשנות את ההתנהגות, ואיך יוצאים מהמעגל הזה?

כמעט הורים – הכנה זוגית והורית לקראת התפקיד החדש.

להיות מחנך בישראל (הרצאה למורים וצוותי חינוך) - החלום מול המציאות. השפעת הדמוקרטיה על חיי איש החינוך. על הקשיים והאתגרים שעומדים בפני מורים וגננות כיום. איך מחנך יכול להפוך להיות דמות משמעותית בעבור תלמידיו. טיפים להתנהגות בכיתה, לבניית תשתית של יחסים טובים יותר המאפשרים שיתוף פעולה.